Shanhua körzet - Shanhua District

Shanhua

善化區

Zenka
Shanhua körzet

Zhongshan út a CPCCT Shanhua állomás előtt, 2011-02-11.jpg

A Shanhua körzet helyszíne Tainanban

A Shanhua körzet helyszíne Tainanban
Ország Tajvan
Különleges önkormányzat Tainan
Terület
 • Teljes 55,31 km 2 (21,36 négyzetmérföld)
Népesség
  (2016. január)
 • Teljes 46,931
 • Sűrűség 769,25 / km 2 (1 992,3 / négyzetmérföld)
Időzóna UTC + 8 ( CST )
irányítószám
741
Weboldal www .shanhua .eu .tw / hu / Szerkessze ezt a Wikidatán
 

 

 

 

 

Shanhua kerületi hivatal

Shanhua District ( kínai : 善化區 ; pinyin : Shanhua Qu ; Wade-Giles : Shanhua ; Peh-OE-ji : Sian-HOA-Khu ; világít 'enyhítésére') egy külvárosi negyedében a Tainan , Taiwan . 2010. december 25-ig városi település volt a feloszlott Tainan megyében , amelyet most egyesítettek az eredeti Tainan várossal, és egyetlen különleges önkormányzatot alkotnak.

Történelem

Shanhua lakták a tajvani bennszülött törzs Siraya , aki hívta Bakaloan (transzliterált a kínai : 目加溜灣 ; Peh-OE-ji : Bak-ka-Liù-oan ) (lásd még Anding , határos a délnyugati). A törzs által létrehozott négy nagyváros egyike volt.

1625-ben a holland kelet-indiai társaságot az őslakosok visszaszorították, miközben bambuszt gyűjtöttek. A hollandok azonban 1635-ben meghódíthatták a várost, és elkezdték iskolák és templomok létesítését a környéken, Tevoran nevű helységnek hívva (lásd a mai Yujing nevet ). Arra ösztönözték a han telepeseket, hogy műveljék a helyet.

A ostroma Fort Zeelandia , Koxinga hajtott az európaiak ki Tajvanon. A Tungning Királyság alatt Bakaloant Tian -hsing megye (天興縣) Sian- hoa faluként (善化 里; Siān-hoà-lí ) irányították . Szerint a Shanhua Urban Plan Összesen felülvizsgálati jelentés , a régi neve a régió Oanli (; Tölgy-LI-ke ), mielőtt változott vissza, hogy Shanhua ( japán :善化, Hepburn : Zenka ) alatt japán uralom 1940-ben a falut a Tainan prefektúra Shinka körzetének(新化) , Zenka városának (善化 街) korszerűsítették .

Kínai Köztársaság

Miután a átadás Tajvan Japán a Kínai Köztársaság 1945-ben, Shanhua szerveződött egy városi település a Tainan megye . 2010. december 25-én Tainan megyét egyesítették Tainan City-vel, és Shanhua-t a város kerületévé emelték .

Politika

2010. december 25-ig Shanhua Township vezérigazgatója volt a nép által választott bíró ( kínaiul : 鎮長 ). A településnek volt egy tanácsa is ( kínaiul : 善化鎮民代表會 ), amely a településből megválasztott tanácsosokból állt .

Mivel a jelenlegi közigazgatási megállapodás a fenti napon lépett hatályba, a Tainan város polgármestere által kinevezett igazgató ( kínai : 區長 ) felel az újonnan létrehozott körzet igazgatásáért.

adminisztratív osztályok

A körzet Tungguan, Zuojia, Guangwen, Wenchang, Nanguan, Wenzheng, Hujia, Hucuo, Shinai, Ximei, Liufen, Liude, Tianliao, Niuzhuang, Jiabei, Jianan, Xiaoxin, Dingjie, Changlong és Liantan Village áll.

Gazdaság

Shanhua mezőgazdasági gazdasággal rendelkezik. A település fő termékei közé tartozik a rizs , a cukornád , az eper és a görögdinnye .

1973 -ban tizenegy nemzet, köztük az Egyesült Államok , Japán és a Kínai Köztársaság (Tajvan) hozta létre az Ázsiai Növényi Kutatási és Fejlesztési Központot (AVRDC ). Célja a mezőgazdasági technikák fejlesztése. A szervezet központja Shanhua déli részén található, és egy Tajvanon található nemzetközi szervezet első és egyetlen székhelye .

A Nemzeti Tudományos Tanács az ügyvezető Yuan megalapította a Tainan Science Park székhelyű Sinshih . A park egy része Shanhua területén fekszik, és munkalehetőséget kínál a helyi lakosoknak.

Nevezetes bennszülöttek (當地著名人物)

  • Shen Guangwen (沈光文) (1612–1688), tudós, költő, oktató és a tajvani irodalom megalapítója. Tajvani Konfuciusnak is hívják.
  • Huang Ta-chou (黃大洲) (1936) tajvani politikus, Tajpej volt polgármestere, a kínai Taipei Olimpiai Bizottság elnöke
  • Deng Feng-Zhou (鄧豐洲) (1949), tajvani költő, helytörténeti író, Nedan akadémikusok

Látnivalók

Qing-An Gong

A Qing-An Gong ( egyszerűsített kínai : 庆安宫 ; hagyományos kínai : 慶安宮 ; pinyin : Qìng-ān gōng ) egy majdnem 300 éves templom, amelyet Matsu istennőnek szenteltek . A szóbeli hagyomány szerint a hollandok itt hoztak létre holland nyelvű iskolát, amikor Tajvanon uralkodtak .

Szállítás

 

 

 

 

TRA Shanhua állomás

Hivatkozások

  • Tang Te-chien (唐德塹). Helyi feljegyzések Shanhua Townshipről (《善化鎮鄉土誌》), 1982

Külső linkek

Koordináták : ÉSZ 23 ° 08′, KH 120 ° 18′  /  Észak 23,133 °, 120,300 ° K  / 23,133; 120.300

Source: https://hu.abcdef.wiki/wiki/Shanhua_District

Free Web Hosting