Shanhuan alue - Shanhua District

Shanhua

善化區

Zenka
Shanhuan alue

Zhongshan Road CPCCT Shanhuan aseman edessä 2011-02-11.jpg

Shanhuan piirin sijainti Tainanissa

Shanhuan piirin sijainti Tainanissa
Maa Taiwan
Erityinen kunta Tainan
Alue
 • Kaikki yhteensä 55,31 km 2 (21,36 neliömetriä)
Väestö
  (Tammikuu 2016)
 • Kaikki yhteensä 46,931
 • Tiheys 769,25 / km 2 (19932,3 / m2)
Aikavyöhyke UTC + 8 ( CST )
Postinumero
741
Verkkosivusto www .shanhua .gov .tw / fi / Muokkaa tätä Wikidatassa
 

 

 

 

 

Shanhuan piirin toimisto

Shanhua District ( kiina : 善化區 ; pinyin : Shanhua Qu , Wade-Giles : Shanhua , PEH-OE-ji : Sian-Hoa-khu ; palaa 'parannus') on esikaupunki alueella on Tainan , Taiwan . 25. joulukuuta 2010 asti se oli kaupunkikaupunki hajonneessa Tainanin kreivikunnassa , joka on nyt yhdistetty alkuperäiseen Tainanin kaupunkiin muodostamaan yksi erityinen kunta.

Historia

Shanhua asui Taiwanin alkuperäisväestön heimon Siraya , joka sanoi sen Bakaloan (translitteroitu osaksi kiina : 目加溜灣 , PEH-OE-ji : BAK-ka-Liù-OAN ) (katso myös Anding , raja lounaaseen). Se oli yksi heimon perustamista neljästä suurkaupungista.

Vuonna 1625 aborigeenit karkottivat hollantilaista Itä-Intian yritystä yrittäessään kerätä bambua. Hollantilaiset pystyivät kuitenkin valloittamaan kaupungin vuonna 1635 ja alkoivat perustaa alueelle kouluja ja kirkkoja kutsumalla paikkaa Tevoraniksi (ks. Nykypäivän Yujing ). He kannustivat han- uudisasukkaita viljelemään paikkaa.

Kun piiritys Fort Zeelandia , Koxinga ajoi eurooppalaiset pois Taiwan. Alle kuningaskunnan Tungning , Bakaloan hallittiin niin Sian-Hoa Village ( 善化里 , Sian-Hoa-LI ) on Tien-hsing County ( 天興縣 ). Mukaan Yamahana Urban Plan Yhteensä Review Report , vanha nimi alueelle on Oanli ( , Oan-LI-ke ), ennen kuin se muutettiin jälleen takaisin Yamahana ( Japani : 善化 , Hepburn : Zenka ) alla Japanin sääntö vuonna 1920. Vuonna 1940 kylä päivitettiin Zenkan kaupunkiin ( 善化 ) , Shinkan alueelle ( 新化郡 ) , Tainanin prefektuuriin .

Kiinan tasavalta

Jälkeen luovutuksen Taiwan Japanista kuin Kiinan vuonna 1945, Shanhua järjestettiin kuin kaupunkien kauppala ja Tainan County . 25. joulukuuta 2010 Tainan County fuusioitiin Tainan ja Yamahana oli päivittänyt piirin ja kaupungin .

Politiikka

Shanhua Townshipin pääjohtaja oli 25. joulukuuta 2010 saakka kansan valitsema tuomari ( kiina : 鎮長 ). Kaupunkikunnalla oli myös neuvosto ( kiina : 善化鎮民代表會 ), joka koostui kunnasta valituista neuvoston jäsenistä .

Sen jälkeen kun nykyinen hallinnollinen järjestely tuli voimaan edellä mainittuna päivänä, Tainanin kaupungin pormestarin nimittämä johtaja ( kiina : is ) vastaa vastaperustetun piirin hallinnosta.

Hallinnolliset jaot

Alueeseen kuuluvat Tungguan, Zuojia, Guangwen, Wenchang, Nanguan, Wenzheng, Hujia, Hucuo, Shinai, Ximei, Liufen, Liude, Tianliao, Niuzhuang, Jiabei, Jianan, Xiaoxin, Dingjie, Changlong ja Liantan Village.

Talous

Shanhualla on maataloustalous. Suurimpia kauppakunnan tuotteita ovat riisi , sokeriruoko , mansikka ja vesimeloni .

Vuonna 1973 Aasian vihannesten tutkimus- ja kehityskeskus (AVRDC) perustettiin yksitoista maata, mukaan lukien Yhdysvallat , Japani ja Kiinan tasavalta (Taiwan). Sen tavoitteena on parantaa maataloustekniikkaa. Organisaation pääkonttori sijaitsee Shanhuan eteläosassa ja on ensimmäinen ja ainoa Taiwanissa sijaitsevan kansainvälisen järjestön päämaja .

National Science neuvosto on Executive Yuan perusti Tainan Science Park perustuu Sinshih . Osa puistosta sijaitsee Shanhuan sisällä ja tuo työmahdollisuuksia paikallisille asukkaille.

Merkittäviä alkuperäiskansoja ( 當地著名人物)  

  • Shen Guangwen (沈光文) (1612–1688), tutkija, runoilija, kouluttaja ja taiwanilaisen kirjallisuuden perustaja. Kutsutaan myös taiwanilaiseksi Kungfutseksi.
  • Huang Ta-chou (黃大洲) (1936) Taiwanin poliitikko, Taipein entinen pormestari, Kiinan Taipein olympiakomitean puheenjohtaja
  • Deng Feng-Zhou (鄧豐洲) (1949), taiwanilainen runoilija, paikallishistorian kirjailija, Nedanin tutkijat

Matkailukohteet

Qing-An Gong

Qing-An Gong ( yksinkertaistettu kiina : 庆安宫 ; perinteinen kiina : 慶安宮 ; pinyin : Qìng-ān gōng ) on lähes 300 vuotta vanha temppeli, joka on omistettu jumalatar Matsulle . Mukaan suullisesta perinteestä , The Dutch perusti hollanninkielisen koulun täällä, kun he hallitsivat Taiwanissa .

Kuljetus

 

 

 

 

TRA Shanhuan asema

Viitteet

  • Tang Te-chien (唐德塹). Paikalliset tiedot Shanhuan kaupungista (《善化鎮鄉土誌》), 1982

Ulkoiset linkit

Koordinaatit : 23 ° 08'N 120 ° 18'E  /  23,133 ° N 120,300 ° E  / 23,133; 120,300

Source: https://fi.abcdef.wiki/wiki/Shanhua_District

Free Web Hosting